De eerste 2 weken - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Gerald Jaspers - WaarBenJij.nu De eerste 2 weken - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Gerald Jaspers - WaarBenJij.nu

De eerste 2 weken

Door: Mi

Blijf op de hoogte en volg Gerald

15 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam

Zoals verwacht vermaak ik me hier prima. Na een tyfus lange vlucht (22 uur) stonden we eindelijk op Hato Aeropuerto, Korsou. Gelukkig stond Blikman (met het bier al in zn klauwen) me op te wachten, zn auto had panne, dus had ie een vriend meegenomen om me naar mn onderkomen te vervoeren. Het duurde ff voor we het gevonden hadden , de dames met wie ik reisde stonden al op me te wachten bij de appartementen. De volgende dag was een van de dames die hier al op het complex woont, genaamd Kim, zo vriendelijk om me naar Henky (mn ‘mannetje’ van de auto) te brengen. Echt een prima bakkie: mitsubishi Colt GTI uit het prachtige jaar '92. Rijdt cq. Scheurt echt fantastisch, want zoals Raymond me al vertelde je kunt hier heerlijk scheuren. Links of rechts inhalen, geen probleem! Rood is pas echt rood na 2 seconden en zo kan ik nog wel ff doorgaan (volgens mij ga ik nooit mee wennen aan NL). Nadeeltje is dat s avonds en s nachts veel mensen met een slok (of 39) op gaan rijden. De diagnose is niet zo moeilijk te stellen. Gaat net als bij mensen, je kunt zat namelijk niet meer over een rechte lijn rijden, het juiste moment uitzoeken en dan volgas erlangs. Verder zijn de wegen ook niet je van het, maar aangezien ik een huurauto heb, is een beetje stuiteren geen probleem (ik ben tenslotte een fantastische coureur ;)). Oh ja ik was chronologisch bezig. Ik kwam dus aan met mn 3 co-genoten en had mn auto opgehaald. Aangezien we Cura nog niet kenden, zijn we maar wat rond gaan rijden ff het zkh bekeken enz. s Avonds met oud en nieuw moest er natuurlijk gefeest worden, dus wie kun je dan beter uitnodigen dan Gerard Joling, met een nog slechter voorprogramma! Jaja het is echt waar, ik ben met voorbedachten rade naar Gerard geweest. De reden was dat de Mambo (zo heet die tent) ‘the place to be’ was volgens iedereen. Ook meteen een mooie gelegenheid om een aantal andere co’s te ontmoeten. En ik moet zeggen zo slecht is Gerard nog niet eens (yeah right). Maar ondanks Geer (ja die van Goor, voor de insiders) heb ik me toch prima vermaakt. 1 januari (gloeiede, gloeiende ben ik hier pas met mn verhaal, maar ff een versnellinkie hoger) was gewoon een luierdag, lekker op het strand gehangen. 2 januari ging het dan echt beginnen; voor het eerst mocht ik me in die witte jas hijsen voor het echie, lekker doktertje spelen! De dagen hier in het zkh zijn vrij standaard. We beginnen s ochtends met een Rontgenbespreking, met daarna overdracht(nieuwe pat die zijn opgenomen ed), daarna wordt er een ronde gelopen over de afdeling (ik zit op interne mannen, mannen en vrouwen zijn hier nog gescheiden). Dan ff eten en s middags een patiënt statussen (lees: doorlichten). Het ziekenhuis is hier op zich in redelijke staat wat voorzieningen betreft ed. De bedden en inrichting is niet veel beter dan ik gezien heb in Egypte, ik zit echter wel op de 3e en laagste klasse. Eenmaal per week moet ik een avonddienst draaien en een keer in de 3 weken een weekenddienst (ik ben volgende week zondag de lul). De verantwoordelijkheden zijn hier naar mijn idee wel wat groter dan in NL, zo heb ik afgelopen vrijdag, bij gebrek aan een arts-assistent en een te drukke specialist, samen met een andere co, de hele zaal onder mn hoede gehad! Onze eigen ronde gelopen en wat beleid bepaald, dat vervolgens snel besproken met de specialist en vervolgens uitgevoerd (volgens mij hebben we het vrij aardig gedaan aangezien er niemand dood is gegaan). Zo genoeg over het (voor jullie) saaie geneeskundige gedeelte. In mn vrije tijd hier lig ik lekker op het strand en ik ga 2 keer per week voetballen. Normaal ben ik door de week druk zat met werken en ook s avonds moet er ook nog wat gestudeerd worden (echt waar). Het grote voordeel is hier dat het weer het hier s avonds toe laat om uit je dagelijkse kloffie te springen en korte broek, t-shirt en slippers aan te trekken (is het me toch gelukt om een A4-tje vol te lullen zonder het over het weer te hebben). Nu dan toch; het weer hier is zoals jullie ongetwijfeld verwachten heerlijk, wat jullie echter wrsch niet verwachten is dat het hier wel tot nog toe regelmatig regent (dat krijg je als je hier in het regenseizoen heen gaat). De temperatuur blijft echter wel goed genoeg voor mn korte broek. Wat wel een nadeeltje is nu (en dat heeft niet indirect ook met het weer te maken) is dat er nu verschrikkelijk veel muggen zijn, en ze zijn nog aggressief ook. Ik ben al helemaal lek gestoken. Maar ja ik mag niet klagen, als ik de weerberichten bij jullie lees (ja zet die kachel nog maar een graadje hoger). Nog even over mn huis/co-genoten: echt geweldige dames, ik kan het prima met ze vinden. Bovendien is het echt leuk om met andere co’s samen te wonen, een beetje feedback en ouwehoeren over ‘het werk’ kan af en toe heel lekker zijn. Het is zelfs zo erg dat we de 2 mensen die later beginnen (ze beginnen morgen) al helemaal gek hebben gemaakt met onze verhalen, volgens mij vrezen ze morgen al aardig, hahaha. Zo nu heb ik eerst wel weer genoeg geluld volgens mij. Andere 'avonturen van een co-assistent op Curacao' en foto’s komen nog wel. Blijf vooral mailen, ik lees mn mail bijna dagelijks. We hebben internet aangeschaft dus ook thuis kan ik internetten nu. Download vooral Skype (gratis bellen), mijn skypenaam is geraldjes, kunnen we nog een keer ouwehoeren over internet. Mocht je de behoefte voelen me een keer te bellen het nummer dat je moet draaien is: 005999-8883884. Zo nu is het genoeg, schluss!

Ayo!!

Ps bij dit zijn de namen van mn co-groepgenoten op de foto vlnr: ik, Anina, Julie, Melanie, Hilly en Gabriella

• 16 Januari 2006 - 05:06

Thio:

Ha die gerald! Klinkt goed daar, dit weblog staat onder favorieten nu. Dacht ik nog dat curaçao een pretco-schap was, met meer zon zee en strand dan werk: valt nog wel tegen dus!

• 16 Januari 2006 - 08:35

Raymond:

Joh Jaspers, leuk om je eerste belevenissen te lezen. Je gaat dus lekker voetballen, hebben ze daar nu ook winterstop ;-) ?

• 16 Januari 2006 - 11:01

NienkeN:

Heej Gerald, zo te horen heb je een prima tijd tot nu toe. Ik ben wel jaloers hoor, hier vriest het en gaat het dagelijks leven gewoon door. Maar goed om te lezen dat je het naar je zin hebt. Ik wil je nog een hele mooie tijd daar toewensen!!! xxx Nienke

• 16 Januari 2006 - 14:51

Cunyo:

Jo gerald, leuk stukje, zeer informatief, maar ik wil uiteraard wel foto's van die vrouwen ;)! Ik zal op amor1 even een linkje plaatsen van je site. Groeten en veel succes met werken.

• 16 Januari 2006 - 18:21

Hanneke:

Hey Gerald! Zo te lezen vermaak je je prima, leuk je belevenissen te kunnen volgen! Neem je nog meer verzoekjes aan? (zie bericht Reitze) Dan wil ik in plaats van die vrouwen wel graag wat lekkere mannen zien ;)

• 16 Januari 2006 - 18:57

Corine:

hee Gerald! top om te lezen! ik ben jaloers op je, hier is het poepweer!dus vrolijk ons hier even op met wat cura.mannen!
    xx corine

• 16 Januari 2006 - 19:10

Barry:

He Japsers,alles flex daaro?Zo te lezen wel. Ik hou de site in de gaten en vulle wulle doar.Groeten an mien neefie

• 17 Januari 2006 - 15:07

Jan Van E:

he japsie volgens mij vermaak je je daar wel, succes verder groeten uut ommn

• 17 Januari 2006 - 23:00

Cunyo:

Jo Gerald, ik heb op www.amor1.nl een post over je gemaakt. Ik hoop dat er nog wat meer hits hier komen daardoor. En iedereen wel ff reacties plaatsen!!

• 18 Januari 2006 - 13:26

Tyske:

hey Gerald, alles nog goed daar aan het zonnige blauwbaai?! Moeten ma ff een keer wat afspreken! Moet natuurlijk wel genoeg gedronken worden he :p

• 19 Januari 2006 - 09:51

Annique:

Hoi! klinkt goed zeg! de zon laat zich hier niet echt zien... wanneer komen je foto's?
    xxx annique

• 19 Januari 2006 - 17:43

Marieke:

Heyy Gerald!! Wat leuk om te lezen wat jij daar allemaal in die korte tijd al beleefd hebt. Ben toch echt wel jaloers op je, tis hier echt alleen maar regen,regen,regen op dit moment.Ik kijk uit naar je eerste foto's en nieuwe belevenissen.Geniet er maar lekker van! Ayó!!

• 22 Januari 2006 - 15:40

Cunyo:

Leuk foto'tje, ziet er goed uit Jaspers ;)

• 26 Januari 2006 - 09:23

Karst:

Ha Gerald, ziet er goed uit allemaal. Korte broek... dat wil ik ook! Zo te zien op de foto vermaak je je wel, met alleen maar vrouwen... Maak er iets leuks van en ik hou de site in de gaten! De mazzel, Karst.

• 28 Januari 2006 - 18:38

René Schuman:

Ha Gerald !Nu ff op je weblog gekeken.Heb nog niet erg veel tijd gehad om alles door te lezen maar zal af en toe wel kijken .Groetjes .

• 29 Januari 2006 - 11:40

Kim:

heey grote neef!!,,
    zo te zien vermaak je daar wel..heb je ook met gerard gepraat ofnie..
    maarja..ik ga doei doie ciao!!hvj(L)(L)

• 29 Januari 2006 - 19:42

Angela:

Heey schatje!!!!

Duurde ff voordat ik de site gevonden had!! Druk druk!

Maar ziet er gaaf uit!! En de verhalen zijn ook weer erg leuk!! Wel regelmatig updaten hoor!!

Ben al druk aant sparen he! Dat weet je! Komen binnenkort langs!!

Kussss

Angela (AV ;-) )

• 07 Februari 2006 - 12:50

Ellen:

He Gerald,
    hier even een berichtje vanuit Ommen. Leuk om te lezen wat je daar zoal doet! Ik wens je heel veel plezier en succes daar!!

groetjes Ellen